Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΚΟΤΖΙ




Υπάρχουν πολλές καλές συνταγές για να φάμε τα goji berries. Λοιπόν, ο απλούστερος τρόπος για να φάτε τα goji berries είναι να τα φάτε όπως είναι. Είναι πολύ γλυκά. Όπως και να ‘χει, είναι φρούτο, οπότε δεν βλάπτει αν φάτε περισσότερα από μια φούχτα.
Ο πιο συνήθης κινεζικός τρόπος είναι να φτιάξετε ένα φυτικό τσάι χρησιμοποιώντας goji berries. Απλά παίρνετε 6-10 γραμμάρια goji  μαζί με κάποια αποξηραμένα άνθη χρυσάνθεμου και τα βάζετε σε βραστό νερό, αφήνοντάς το 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε πριν πιείτε αυτό το υπέροχο τσάι. Αλλά οι Κινέζοι δεν το πίνουν για να ρουφήξουν απλά το άρωμα και την ευχάριστη γεύση του, αλλά το πίνουν για να έχουν καλή όραση και να θεραπεύσουν μυϊκούς πόνους και πόνους στη μέση.
φυτικό τσάι φτιάχνετε και με αποξηραμένα φύλλα goji. Παίρνετε μερικά φύλλα και τα βράζετε όπως το συνηθισμένο τσάι το ρόφημα αυτό σας χαλαρώνει και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
Τα φύλλα και οι νεαροί βλαστοί μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες.
Φυσικά οι Κινέζοι επίσης προσθέτουν goji berries όταν βράζουν σούπα (όπως σούπα αρνιού). Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το νεφρό. Επίσης, όταν μαγειρεύουν κάποια πιάτα, προσθέτουν επίσης goji berries.



Επιπλέον, μπορείτε να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας ή στο μούσλι. Επίσης, μπορείτε να κάνετε κέικ  με goji . Μπορείτε να κάνετε και φρέσκο χυμό, βάλτε 50γρ. goji στο μπλέντερ με νερό (το νερό να μην σκεπάζει τα goji τα χτυπάτε να γίνουν πολτός και στην συνέχεια ρίχνετε λίγο-λίγο νερό για να γίνει χυμός.) και Θα σας συνιστούσα να τα κάνετε φρέσκο χυμό στο μπλέντερ η με μίξερ χειρός σε βάζο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ωφεληθείτε από τα goji berries. Επίσης μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή αντικαθιστώντας ένα γεύμα της ημέρας. ο φρέσκος χυμός προσφέρει την περισσότερη ωφελιμότητα.
Αυτός ο φρέσκος χυμός που θα κάνετε εσείς δεν συγκρίνετε σε ωφελιμότητα και γεύση με τους χυμούς που διατίθενται, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε και ένα γεύμα σας κάνοντας 50 έως 150 γραμμάρια goji στο μπλέντερ χυμό. Θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια. Για όσους δεν προλαβαίνουν να φάνε πρωινό είναι ένας καλός υγιεινός και πολύ γρήγορος τρόπος και θα έχουν μια θαυμάσια ημέρα.
Φυσικά τα φρέσκα νωπά μούρα goji είναι μεγαλύτερης θρεπτικής αξίας, βέβαια είναι δύσκολο να τα βρεις φρέσκα
στην αγορά. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα για το χυμό σας είναι καλλίτερα από τους έτοιμους χυμούς
και χωρείς συντηρητικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ το σχόλιο σάς ή η απορίες σας ευχαριστώ.